Toppbildo if

Om föreningen

Kort historik.

Överby IF bildades i november 1949 och stiftades i februari 1950.Det skedde i gamla konsumbutiken som låg där Överby Rastplats är idag. Initiativtagare var Gustav Wilke som på den tiden drev tillverkning av regnkläder i senare Överby Elektromekaniskas lokaler.

Föreningen har haft verksamheter som boxning, gymnastik, friidrott m.m men den största verksamheten har varit fotboll. Första fotbollsplanen var på vägen ut mot Böckern. Överbyvallen som vi har idag färdigställdes 1961. Vi gjorde ett försök med att ha samarbete med Skee IF under ett par år men kunde snart konstatera att det blev för svårt. Några försök gjordes några år in på 2000-talet men dessa dog ut då inget folk fanns varken till ledare eller spelare.

En annan stor gren inom föreningen var bordtennis. Överby var med i toppen under 60 och 70-talet med många bra spelare. Under 80 talet var det ungdomsverksamheten som höll igång bordtennisen, men i början av 90 talet så lades den verksamheten också ner.

Att hitta nya verksamheter var nödvändigt för att klubben skulle överleva. 2006 startades Classic Motor som samlar veteranfordon i Strömstad och Tanums kommuner. Sedan kom innebandy för undomar med verksamhet i Strömstad. Ännu en verksamhet som startats är Bowls som huserar i egen lokal tillsammans med den fjärde verksamheten som är thaiboxning.

Md brandt bil
Brandt Fordon
Md godisbolaget str mstad
Md dscn5595
Korvgrillning i Kämpersvik
Md xtm9prndghzqp81mrhyw 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub